Cetățenia Italiană

Condiții esențiale pentru pregătirea cererii pentru cetățenia italiană

Cetăţenii români pot prezenta cerere de cetățenie italiană după o perioadă de rezidență de 4 ani (sau prin căsătorie cu un cetățean italian, după 2 ani de la căsătorie), perioadă valabilă pentru toți cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene. Venitul minim solicitat pentru prezentarea cererii de cetăţenie este de 8.500 € pentru fiecare dintre ultimii trei ani de dinaintea datei la care se prezintă cererea. Acest venit poate fi demonstrat prin intermediul declarației de venituri cu ajutorul formularelor 730 sau Unico sau prin certificarea unică CU (sau CUD).

Cetățenie italiană

Orice traducere poartă amprenta sufletului traducătorului. Uneori e chiar mai puternică decât cea a autorului.

– George Budoi

Completează formularul pentru a cere o ofertă de preț gratuită

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.









Max 5Mb. Fișiere permise: .doc, .docx, .pdf, .odf, .zip, .rar, .7z, .jpeg, .png, .tiff







Documente necesare în vederea pregătirii dosarului:

Pe lângă codul fiscal, a permisului de şedere, dacă este cazul, a pașaportului și a cărții de identitate, toate în curs de valabilitate, cetățenii comunitari mai au nevoie de următoarele documente, în vederea obținerii cetățeniei italiene:

  • Certificatul de naștere (tip nou, internaţional, de culoare albastră) – cu timbrul apostila pe original. Apostila se aplică la prefectura din România. Certificatul trebuie apoi tradus de către un traducător autorizat de pe lângă notariatul din orașul de domiciliu din România, iar traducerea trebuie apostilată la tribunalul din orașul de domiciliu. Traducerea și legalizarea poate fi făcută și la Consulatele Generale ale României de pe teritoriul Italiei doar dacă certificatul este apostilat la prefectura de domiciliu din România.
  • Cazierul judiciar românesc cu timbrul apostila pe original. Apostila se aplică la prefectura din România. Şi cazierul judiciar trebuie tradus de către un traducător autorizat.
  • dovada plăţii taxei de 250 Euro la Poştă.
  • 1 timbru fiscal de 16,00 euro
Constituția Italiană
Pașaport Italian
Steagul Italiei

Pe baza Decretului Legislativ nr. 5/2012 pentru simplificare şi dezvoltare, partea cu documentația italiană care cuprinde informațiile de mai jos, este autocertificată, în cadrul aceleeaşi cereri. Prefectura, după primirea cererii, va verifica veridicitatea informațiilor declarate prin intermediul unei proceduri interne, comunicând cu Ministerul Justiţiei, Primăria de reședință şi Agenţia Fiscală:

  • Ultimele 3 declarații de venit ( CUD, modelul UNICO, modelul 730).
  • Reşedinţele din ultimi 4 ani (Certificato di residenza storico).
  • Atestatul de ședere.
  • Certificatul care atestă compoziția familiei – Certificato di stato di famiglia.

Agentia 101ProServices, vă stă la dispoziție cu servicii profesionale, în vederea pregătirii complete a dosarului pentru cererea cetățeniei italiene.

Din mai 2015, cererea se prezintă online. Procedura pentru obţinerea cetăţeniei italiene poate dura până la 730 de zile din ziua în care ați depus cererea. Italia este un stat care permite dubla cetățenie. La primirea cetățeniei italiene, vă veți putea păstra și cetățenia română.

101ProServices vă oferă servicii specializate de traduceri pentru următoarele limbi:

  • traduceri italiană-română-italiană;
  • traduceri germană-română-germană;
  • traduceri engleză-română-engleză;
  • traduceri franceză-română-franceză;
  • traduceri spaniolă-română-spaniolă;
  • traduceri rusă-română-rusă;
  • traduceri maghiară-română-maghiară;
  • traduceri chineză-română-chineză;
  • traduceri turcă-română-turcă;
  • traduceri bulgară-română-bulgară.